Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

VIRIKE RY

LÖNNROTINKATU 3

50100 MIKKELI

050 364 3907

virike(a)virikery.fi

 

AUKIOLOAJAT

MA-TI

ryhmät, retket ja tapahtumat

KE-PE 12 - 18

LA 11-14

 

KALENTERIKALENTERI

 

KERTTU, TOISEN VUODEN YHTEISÖPEDAGOGIOPISKELIJA

 Annan Virikkeelle viisi tähteä

 Kun aloitin harjoitteluni Virikkeellä tammikuun alussa, luin palautekirjasta muiden opiskelijoiden kokemuksia. Päällimmäisenä siitä jäi mieleen ylistyspuheet sekä se, että henkilö, joka on ottanut asiakseen muistuttaa opiskelijoita palautteen antamisesta on nyt kulkenut perässäni monta päivää palautekirjan kanssa. Hassua, että nyt voisin kirjoittaa itse ihan samalla tavalla. Aiemmin mainitun henkilön lempeästä painostuksesta tulinkin nyt toimistoon kirjoittamaan.

Ennen harjoitteluni ensimmäistä päivää jännitin, että kuinkahan osaa Virikkeellä olla, kun ei minulla ole vielä kokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä. Huoleni kuitenkin osoittautui aivan turhaksi heti ensi kättelyssä huomattuani, että "hah, omana itsenänihän minä täällä pärjään, kuinkas muutenkaan". Lämmin ilmapiiri ja ystävälliset ja avoimet ihmiset toivottivat tervetulleeksi joukkoon. (Mimmi ja Minnakin auttoi siinä ehkä ihan hitusen).

Kahdeksan viikon harjoittelu on hurahtanut ohi valtavalla vauhdilla. Tämä matka on ollut mielenkiintoinen, mahtava ja maistuva. Olen oppinut valtavasti uutta ja harjoittelu Virikkeellä on avannut omat silmäni uusille mahdollisuuksille ja poluille tulevaisuuden työelämässä. (HEI! EN MIÄ HALUU LÄHTEE TÄÄLTÄ!) Olen päässyt tutustumaan mielenterveys- ja päihdetyön maailmaan kosketusetäisyydeltä ja oppinut tuntemaan uskomattomia ja ihania persoonia. Tunnen, että olen saanut tehdä monipuolisia tehtäviä ja myös itse ideoida ja toteuttaa itseäni. (ÄLKÄÄ PÄÄSTÄKÖ MUA POIS!) 

Tunnen myös itseni etuoikeutetuksi, kun pääsin osallistumaan kokemusasiantuntijaseminaariin Kuopiossa sekä yhdistyskoulutukseen Mikkelissä. Uutta ja ihmeellistä tietoa on tullut roppakaupalla! 

Huomenna on miun viimeinen päiväni täällä ja se surettaa jo nyt. Mutta halusitte tai ette, niin tulen kyllä viihdyttämään teitä tulevaisuudessakin. Lällälää!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

ANU, YHTEISÖPEDAGOGIOPISKELIJA

 Paljon on tapahtunut näiden kahdeksan viikon aikana, joina olen ollut Virikkeen matkassa mukana. On ollut erilaisia retkiä, Pitkäjärvipäiviä, teatteria, letun paistoa... ja lista voisi jatkua loputtomiin. Erilaisten tapahtumien lisäksi vastapainoa toivat tietenkin hetket, jolloin ihan vain istuskeltiin, juteltiin ja pelattiin korttia - jotka kaikki ovat aivan yhtä hienoja ja tärkietä muistoja. Monenmoista olen saanut kokea ja olla jakamassa  niitä mukavia hetkiä aitojen ihmisten kanssa. 

Harjoittelusta mieleen jää ennen kaikkea kaikki tapaamani Virike-ihmiset, Peppi-koiran karkumatka (Hurjaa!!! Onneksi päättyi onnellisesti) sekä tottakai Minna ja Mimmi, joiden kanssa tapahtui ja sattui aina! SIinä vasta meneviä ja aikaansaavia mimmejä!

Virike on ollut unelmien harjoittelupaikka! Sen ihana ja kannustava ilmapiiri otti harjoittelijan lämpimästi vastaan.

KIITOS KAIKILLE!

 

Keitä ne on ne majalaiset

sellaiset kesäpäivän ystävät,

jotka tosipaikan tulleen vertaistaan auttavat.

Keitä ne on ne toverit, 

sellaiset majalaiset,

jotka Susiniemessä makkaraa paistavat.

 

Me ollaan omanlaisia kaikki,

kun oikein tarkkaan syynätään.

Me ollaan elämämme sankareita,

ihan jokainen. 

 

Susiniemi 25.5-16

Sävel: J.Karjalainen "Sankarit"

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

KATRIINA, YHTEISÖPEDAGOGIOPISKELIJA, VALMISTUN (TOIVOTTAVASTI) JOULUNA 2017

Viimeinen työpäivä Virikkeellä alkamassa, voi apua! Huisin nopeasti on mennyt tämä parisen kuukautta ja nyt on aika palata koulun penkille. Aluksihan kun tänne Virikkeelle tulin, en oikein tiennyt miten olla ja kyllähän niitä ennakkoluulojakin oli. Otitte minut kuitenkin todella lämpimästi vastaan ja tunsin heti oloni tervetulleeksi. Koen oppineeni paljon itsestäni ja saaneeni hurjan paljon irti tästä harjoittelusta - päivääkään en vaihtaisi pois. 

Kuten varmaan muistattekin puheestani silloin elokuvamme ensi-illassa: on ollut mielettömän hienoa jakaa tämä harjoittelumatka, eritoten elokuvaprojekti kanssanne. Sain paljon itseluottamusta ja heittäydyin ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Tämä saattaa kuulostaa vähän hölmöltä, mutta uskon tosissani, että tässä oli nyt kohtalo pelissä, kun pääsin juuri nyt Virikkeelle harjoitteluun! Olen nimittäin näin perisuomalaisittain tottunut hieman vähättelemään omia tietotaitojani tekniikasta (valo-/videokuvauksesta), mutta kokemukseni täällä antoi uutta arvoa osaamisilleni! Aion ehdottomasti hyödyntää tätä myös jatkossa, kuten MInnan kanssa juteltiinkin. 

Sydämelliset kiitokset teille, Minna ja Mimmi, kun teitte harjoittelustani näin mielettömän antoisan ja tuitte sekä rohkaisitte minua tämän matkan ajan. Olete ihanan aitoja ja ennen kaikkea lämminsydämisiä persoonia. Pitäkäähän jatkossakin yhtä hyvää huolta toisistanne. 

Kiitos myös muille Virikeläisille, on ollut mukava saada tutustua teihin! Olette antaneet minulle varmuutta ja uskallusta olla oma itseni.

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥