Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

VIRIKE RY

LÖNNROTINKATU 3

50100 MIKKELI

050 364 3907

virike(a)virikery.fi

 

AUKIOLOAJAT

MA-TI

ryhmät, retket ja tapahtumat

KE-PE 12 - 18

LA 11-14

 

KALENTERIKALENTERI

 

 

Mikä Virike Ry on?

 

Virike ry on Mielenterveyden keskusliiton paikallisyhdistys Mikkelissä. Virikkeen toiminnan tavoitteena on yhdistää ja aktivoida Mikkelin ja lähikuntien mielenterveys- ja päihdekuntoutujia ja mielenterveys- ja päihdetyöstä kiinnostuneita. Tavoitteena on edistää mielenterveyttä ja päihteettömyyttä, ehkäistä syrjäytymistä ja poistaa ennakkoluuloja, joita esiintyy kuntoutujia kohtaan. Kansalaisjärjestötoiminnassa olemme yksi alueemme tärkeistä vaikuttajista tuoden esiin palveluiden käyttäjän näkökulmaa. Kuntoutujien edunvalvojina olemme mukana kehittämässä mielenterveys- ja päihdepalveluiden saatavuutta, laatua ja tasoa.  

 

Virikkeen kohtaamispaikka on avoinna iltaisin ja viikonloppuisin. Toiminta-aikamme tukee julkisen sektorin palveluja, tuoden mahdollisuuden viettää aikaa vertaisten kanssa ajankohtana, jolloin yksinäisyyden tunne on suurin.

 

Olemme alueellamme suunnannäyttäjiä toteuttaessa uusia työskentelytapoja. Virikkeellä toimii työparimalli, jossa toinen palkatuista työntekijöistä tuo ammattilaisen näkökulmaa ja toinen on kokemusasiantuntija. Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta päihde- ja mielenterveysongelmista. Hänellä on tietoa millaista on elää ja kamppailla näiden ongelmien kanssa, hänet on koulutettu tehtäväänsä minkä avulla hän voi auttaa muita saman kokeneita. Virike järjestäa kokemusasiantuntija koulutusta yli yhdistysrajojen ja hallinnoi Kokemusasiantuntijapankkia.